• home
 • video
 • pas verschenen

  Sjarapova en Serena strijden om Masters-titel

  Serena Williams begint zondag als favoriete aan de finale.

  De Masters bij de vrouwen krijgen een droomfinale. Maria Sjarapova en Serena Williams hadden weinig moeite in hun halve finales in Istanbul.

  Serena Williams - Agnieszka Radwanska 6-2, 6-1

  Serena Williams liep over Agnieszka Radwanska (WTA-4). Even sputterde de machine, toen ze in het vierde spel van de eerste set haar opslag verloor.

  Maar het lichte gabarit van de Poolse kon niet op tegen de krachtige returns van de Amerikaanse. Williams domineert de WTA Tour sinds haar zege op Wimbledon, waar ze in de finale Radwanska ook al klopte.

  Na Wimbledon won Williams ook nog het enkel- en dubbelspel op de Spelen in Londen en de US Open. Ze won 47 van haar laatste 49 duels en haar 17 laatste duels tegen een top 5-speelster.

  Williams verloor deze week in Turkije nog geen set, Sjarapova is gewaarschuwd. De twee staan morgen voor de twaalfde keer tegenover elkaar, Sjarapova won nog maar twee keer.

  Sjarapova - Azarenka 6-4, 6-2

  Sjarapova nam wraak tegen Viktoria Azarenka (WTA-1). Die klopte haar dit jaar in drie finales, maar kon haar niet uit de Masters-finale houden.

  Azarenka eindigde haar beste jaar van haar carrière dus met een nederlaag. De Wit-Russin is de eerste vrouw die meer dan 7 miljoen dollar verdiende in één jaar. Door haar halve finale blijft ze ook zeker nummer één van de wereld.

  Sjarapova kan een tweede Masters-titel op zak steken. Ze was een eerste keer de beste in 2004. Voor Williams kan het de derde Masters-kroon worden, na 2001 en 2009.