• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Vele dopingreacties doen pijn"

  De Gendt: "Er zullen altijd bedriegers zijn, maar dat is altijd en overal zo."

  Na neoprof Tim Declercq heeft nu met Thomas De Gendt ook een renner met meer naam en faam geprotesteerd tegen het feit dat iedereen in het peloton verdacht lijkt. "Ik ben 100 procent zuiver. Gooi de hele mand appels niet weg, omdat er enkele rotte tussen zitten."

  Het Armstrong-rapport van het Usada heeft de doos van Pandora geopend. Declercq schreef tien dagen geleden een Betoog tegen doping op zijn website na een discussie op café. De jonge renner van Topsport Vlaanderen zegt dat je kunt winnen zonder doping, maar ze geloofden hem niet meer.

  De Gendt heeft het er ook moeilijk mee: "Het doet pijn om de reacties op de vele dopingartikels te lezen. Iedereen denkt nu dat alle renners pakken en scheert ze over dezelfde kam."

  "Ik spreek dat volmondig tegen en durf te stellen dat het wielrennen zuiverder is dan ooit", post de Belg van Vacansoleil-DCM op zijn Facebook-pagina.

  De Gendt, die dit jaar derde werd in de Giro, verdedigt zichzelf en een pak collega's. "Gooi de hele mand appels niet weg, omdat er enkele rotte tussen zitten."

  "Kijk eens verder dan die rotte en je zal veel goeie appels vinden, maar die worden bij voorbaat als rot aanzien."

  "Ik zeg u dat ik 100 procent zuiver ben en alle uitslagen behaalde op een zuivere manier, zoals veel van mijn collega's. Alles werd bereikt dankzij jarenlang hard trainen en door ervoor te leven. Denk niet dat alle renners zoals Armstrong en zijn kompanen zijn."

  "Vroeg of laat worden de valsspelers gepakt"

  De Gendt verdedigt de huidige dopingaanpak van de wielerinstanties. "De controles zijn strenger en kunnen op elk moment plaatsvinden. Dankzij het bloedpaspoort kunnen bedriegers ontdekt worden via de schommelingen in de waarden. Er zullen altijd bedriegers zijn, maar dat is altijd en overal zo. Vroeg of laat worden de valsspelers gepakt."