• home
 • video
 • pas verschenen

  Colsaerts opent met 13e plaats in Sjanghai

  Nicolas Colsaerts sloeg vier birdies en één bogey.

  Nicolas Colsaerts is met een rondje van 69 slagen begonnen aan het sterk bezette golftoernooi in Sjanghai. Onze landgenoot staat daarmee op de dertiende plaats, met 7 slagen achterstand op de leider, de Welshman Jamie Donaldson.

  Colsaerts begon behoudend op de lange en natte baan in Sjanghai. Op de zevende hole sloeg hij zijn eerste birdie, daarna was hij nog goed voor één bogey en drie birdies.

  "Een beetje een trage start, maar na de 10e hole speelde ik echt goed, met een prachtige birdie op de laatste hole", zegt Colsaerts op zijn website. "Het was belangrijk om in stijl te eindigen om de voeling met de koplopers niet te verliezen."

  Op Sergio Garcia na zijn alle Europeanen die op de Ryder Cup in Medinah speelden, aanwezig in China. "De Ryder Cup heeft een speciale band tussen ons gesmeed", zegt Colsaerts. "Het was leuk om iedereen weer te zien. We maken altijd plezier."

  Stand na de eerste ronde:

  01. Jamie Donaldson (Wal) - 62 slagen
  02. Peter Hanson (Zwe) - 66
  02. Francesco Molinari (Ita) - 66
  04. Michael Hoey (NIe) - 67
  05. Rory McIlroy (Nie) - 67
  06. Jose Maria Olazabal (Spa) - 67
  13. Nicolas Colsaerts - 69