• home
 • video
 • pas verschenen

  Club gaat in beroep tegen schorsing Blondel

  Jonathan Blondel krijgt in Brussel zijn zware straf te horen.

  De Geschillencommissie heeft Jonathan Blondel voor vijf duels geschorst voor zijn fout op Thomas Buffel tegen Genk (1-1). Club Brugge gaat in beroep tegen de straf. "Dat de straf van Blondel dan zwaarder is dan die van Mbokani stemt tot nadenken", klinkt het.

  Thomas Buffel en Jonathan Blondel vochten op 7 oktober een match in een match uit. Toen Buffel Blondel in zijn kruis raakte, revancheerde de Club-speler zich en maakte met zijn twee voeten een trapbeweging naar het gezicht van Buffel.

  Scheidsrechter Christophe Dierick gaf Buffel geel, maar zag de fout van Blondel niet. Dierick gaf na de match en na het zien van de beelden toe dat hij de twee allebei rood had moeten geven.

  Omdat de ref de fout niet zag, kon de Geschillencommissie op basis van tv-beelden de fase beoordelen. Club Brugge vroeg om begrip, maar de straf is zwaar: Blondel kreeg vier duels effectieve schorsing en neemt nog een voorwaardelijke speeldag van vorig seizoen mee.

  Club: "Twee maten en twee gewichten"

  Club Brugge heeft beslist om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de Geschillencommissie.

  "We stellen ons vragen bij de lijn die de Geschillencommissie hanteert bij haar beslissingen", zegt algemeen manager Vincent Mannaert.

  "Wanneer we een gelijkaardig incident bekijken, het geval-Mbokani, merken we dat er verschillende maten en gewichten gehanteerd worden."

  "Zo was er bij Blondel duidelijk sprake van een voorafgaande fout van de andere betrokken speler. Dat de straf van Blondel dan zwaarder is dan die van Mbokani (drie wedstrijden, red.) stemt tot nadenken."

  "We hebben dan ook besloten om in beroep te gaan tegen deze uitspraak."