• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sébastien Loeb viert zijn negende wereldtitel

  Loeb gaf de zege in de Rally van Frankrijk niet meer uit handen.

  Sébastien Loeb heeft voor de negende keer de wereldtitel op zak gestoken. De Citroën-Fransman gaf de zege in de Rally van Frankrijk niet meer uit handen. Thierry Neuville, ploegmaat van Loeb, reed een sterke slotdag. De Belg won vijf ritten en rukte nog op naar de vierde plaats.

  Met nog twee rally's voor de boeg kan Loeb niet meer bijgehaald worden door zijn dichtste concurrent en ploegmaat Mikko Hirvonen, die derde werd in de Elzas.

  Loeb won het WK negen keer op rij. "Ik ben negenvoudig wereldkampioen. In het Frans is dat "nonuple", een woord dat ik niet eens ken. Het moet dus allemaal nog wat doordringen. De slotdag was trouwens knap lastig, met gladde wegen in de eerste ritten. Ik had zelfs even schrik toen ik heel breed uit een bocht kwam."

  Loeb is 38 jaar en wellicht is het zijn laatste titel. Hij wil vanaf 2013 afbouwen en nog maar een aantal rally's per jaar rijden.  Hij wil meer op circuits gaan racen.

  Neuville: "Ik dank de hele ploeg"

  Onze landgenoot Thierry Neuville liet zich opmerken in Frankrijk. Gisteren maakte hij zich nog erg boos op zijn corijder voor dom tijdverlies. Maar na zijn vierde plaats klonk hij heel opgetogen.

  "We hebben een geweldige rally achter de rug. Iedereen voerde zijn job prima uit en ik dank de hele ploeg. Ons doel is om dit seizoen nog eens op het podium te raken. We krijgen daar nog twee mogelijkheden voor." In Italië eind deze maand en begin november in Spanje.

  Eindstand na 22 ritten:

  1. Sébastien Loeb (Fra-Citroën) in 3u32'53"0
  2. Jari-Matti Latvala (Fin-Ford) op 15"5
  3. Mikko Hirvonen (Fin-Citroën) 44"1
  4. Thierry Neuville (Citroën) 1'07"3

  Ritwinnaars: Neuville (1, 17, 18, 19, 21, 22); Hirvonen (13); Tänak (20), Latvala (4, 6, 8, 11, 13, 16); Loeb (2, 3, 5, 7, 9, 10, 14, 15)