• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De dubbel van Boonen is uw wielermoment van 2012

  Vijf tenoren, vijf unieke wielermomenten van 2012

  Video player inladen ...
  0 / 0

  Vijf tenoren, vijf unieke wielermomenten van 2012

  Video player inladen ...
  Met Parijs-Tours kwam er een einde aan een wielerjaar dat veel hoogtepunten kende. Wij selecteerden er vijf, in chronologische volgorde, en boden de beelden nog eens aan. U koos een toppunt uit onze selectie: de dubbel van Tom Boonen. Bekijk ook de terugblik van Michel Wuyts.

  Dit is het resultaat van de poll (19.729 stemmen):

  1. Boonen wint de dubbel na een indrukwekkende solo in Roubaix
  Een week na zijn zege in de vernieuwde Ronde Van Vlaanderen wint Tom Boonen op indrukwekkende wijze de 110e editie van Parijs-Roubaix. Boonen rijdt meer dan 50 kilometer solo. Hij evenaart het record van Roger De Vlaeminck.

  2. Thomas De Gendt uitmuntend op de Stelvio
  Thomas De Gendt zet in de koninginnenrit van de Giro de koers op zijn kop met een aanval op de gevreesde Mortirolo. De Gendt houdt stand op de Stelvio en bereikt solo de finish. Als klap op de vuurpijl haalt hij het podium van de Giro.

  3. Bradley Wiggins wint de Tour
  Bradley Wiggins kende een sterk jaar. Hij won niet alleen de Tour de France, maar o.a. ook Parijs-Nice en de olympische wegrit. Het meest beklijvende moment was de slotfase van de 17e Touretappe. Chris Froome wil versnellen op enkele kilometers van de top, maar zijn Sky-kopman Wiggins roept hem tot de orde.

  4. Alberto Contador pleegt een coup in de Vuelta
  De slotfase van de zeventiende etappe in de Ronde van Spanje van 2012, een rit van Santander naar Fuente Dé: Alberto Contador wint de etappe en verovert de rode leiderstrui na een geslaagde vluchtpoging.

  5. Gilbert wordt wereldkampioen
  One shot, onze opportunity: Philippe Gilbert demarreert in de slotfase van het WK op de Cauberg en is niet meer te achterhalen. Hij wordt wereldkampioen.