• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Niels Albert is de sterkste in Laarne

  Niels Albert (BKCP) heeft zijn tweede zege van het seizoen te pakken. De wereldkampioen won de Grote Prijs Berten Van Damme in Laarne. Bart Wellens beëindigde de moddercross als tweede.

  Ploegmaats Wellens en Peeters probeerden al vroeg in de wedstrijd een coup te plegen. Het duo kreeg in de tweede ronde het gezelschap van Albert. Een poging van Nys om aan te sluiten mislukte. Pauwels kwam nauwelijks in het stuk voor.

  Vooraan ging het niet snel genoeg voor Albert. In de vierde ronde schudde hij Wellens en Peeters af en hij keek niet meer om. In de voorlaatste ronde draaide Wellens de gashendel nog eens flink open, maar dat kon Albert niet meer van de zege houden.

  "Ik heb mijn eigen tempo opgelegd. Blijkbaar lag dat te hoog voor de anderen", zegt Albert. "Het was de zwaarste cross tot nu toe dit seizoen. Ik had een goed gevoel. Ik ben klaar voor Ruddervoorde. Dat ik hier voluit ben gegaan, zal daar niks aan veranderen. Wie vandaag goed is, is dat morgen ook."

  Uitslag

  1. Niels Albert
  2. Bart Wellens op 14"
  3. Rob Peeters
  4. Sven Nys
  5. Patrick van Leeuwen (Ned)
  6. Dieter Vanthourenhout
  7. Kevin Pauwels
  8. Jan Denuwelaere
  9. Tom Meeusen
  10. Kenneth Van Compernolle