• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Coach: "Geslaagde Ryder Cup van Colsaerts"

  Nicolas Colsaerts is de eerste Belg die de Ryder Cup gespeeld heeft.

  Coach Michel Vanmeerbeeck is tevreden over de prestaties van golfspeler Nicolas Colsaerts op de Ryder Cup. "Het toernooi is de beste motivator", zegt hij. "Volgend jaar willen we een seizoen in de Verenigde Staten afwerken."

  Nicolas Colsaerts beleefde een droom als debutant in de Ryder Cup. Hij klopte met Europa het team van de Verenigde Staten.

  Ondanks zijn drie nederlagen na zijn fenomenale wedstrijd van vrijdag is de coach van Colsaerts, Michel Vanmeerbeeck, tevreden.

  "We kunnen terugblikken op een geslaagd toernooi. Voor een eerste ervaring in de Ryder Cup kan dit tellen. Het is nu aan ons om door te gaan op de ingeslagen weg en te zorgen dat we op dit niveau blijven", zegt Vanmeerbeeck.

  "Je kunt geen betere motivator bedenken dan wat Nicolas het afgelopen weekend heeft meegemaakt." Colsaerts was de laagst geklasseerde speler op de Ryder Cup.

  "Meer toernooien spelen in de VS"

  Nicolas Colsaerts moet volgend jaar misschien kiezen tussen de Amerikaanse en de Europese Tour. "Wellicht gaan we meer toernooien spelen op de PGA Tour in de VS", zegt Michel Vanmeerbeeck.

  "Over twee weken speelt Nicolas nog één toernooi in de VS om nog wat te stijgen in het klassement. Hij moet nog zo'n 50.000 dollar verdienen om een ticket te krijgen voor de volledige PGA Tour."

  "Als dat over twee weken lukt op dat toernooi, dan is de kans groot dat hij volgend jaar het seizoen in de Verenigde Staten afwerkt en maar enkele keren naar Europa terugkeert."