• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens: "Ben sterker uit moeilijke maanden gekomen"

  Bart Wellens, Joeri Adams, Rob Peeters en Tom Meeusen snakken ernaar zich te bewijzen.

  Telenet-Fidea heeft zich in het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart voorgesteld aan de pers. "Waarom hier? Omdat we een Kempens team zijn en de western-stijl hier een knipoog is naar het WK in de VS", zegt ploegmanager Van Kasteren.

  "Onze ploeg heeft ervoor gekozen om zijn eigen kampioenen te kweken. Dat kost twee of drie jaar. Als het dit jaar al zou lukken, is dat heel vroeg en goed meegenomen, maar volgend jaar pas moeten we er staan", zegt Van Kasteren.

  "Met Rob Peeters en Tom Meeusen hadden wij op het WK de nummers 2 en 4. We moeten dus maar één plaats beter doen en we hebben een wereldkampioen..."

  Bart Wellens blijft het uithangbord van de ploeg. Na zijn fysieke perikelen en vrijspraak in een dopingzaak is hij erop gebrand om weer iets te laten zien.

  "Zoals bij de start van elk seizoen ben ik zeer gelukkig", zegt Wellens. "Mijn zomer en voorbereiding waren perfect, ik heb veel vertrouwen. Ik ben sterker uit die lastige maanden gekomen, zeker weten. Ik zal mijn huid in elke cross duur verkopen."

  "Ik verwacht ongeveer dezelfde namen als vorig seizoen, met de Nederlandse beloftewereldkampioen Van der Haar erbij. Ik hoop een paar keer meer mee te strijden en een mooie zege te pakken."

  "Stapje vooruitzetten en dichter bij de top komen"

  Rob Peeters: "Vorig seizoen behaalde ik goeie uitslagen. Ik wil nu tonen dat dat geen uitschieters waren en daar heb ik in de zomer hard voor gewerkt. Mijn doel is vooral om een constant seizoen te rijden en niet te veel slechte dagen te hebben. Ik wil eens een goed klassement rijden, top 5 met name. Ons team lijkt misschien iets minder sterk dan in de topjaren, maar we zijn sterk in de breedte: Meeusen in de snelle crossen, Wellens en ik in de zwaardere."

  Tom Meeusen: "Ik wil weer een stapje vooruitzetten en een constant seizoen combineren met enkele uitschieters. Met Nys, Albert en Pauwels zijn er normaal gezien drie iets betere renners dan ik, maar op een superdag kan het altijd lukken. Ik wil dichter bij die top komen. Met Rob en Bart kunnen we in elke koers op het podium mikken. Rob is gesterkt door zijn tweede plaats op het WK en Bart heb ik in de zomer nog nooit zo sterk gezien."