• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht zoekt zijn heil bij Energy Lab

  De renners van Lotto-Belisol werken al een tijdje samen met Energy Lab.

  Anderlecht blijft zijn medische omkadering professionaliseren. Om de spelers nog beter te begeleiden heeft het een akkoord gesloten met Energy Lab, een centrum gespecialiseerd in fysieke tests, bewegingsanalyses en voedingsadvies.

  Energy Lab is al een tijdje een vaste waarde in de begeleiding van Belgische topsporters. Denk maar aan veldrijder Sven Nys, hoogspringster Tia Hellebaut en de renners van wielerploeg Lotto-Belisol.

  Ook Anderlecht wendt zijn steven nu richting Energy Lab, met vestigingen in Gent, Paal en Zolder. De volgende drie jaar zal het centrum de spelers van paars-wit fysiek testen en opvolgen.

  "We zullen de resultaten analyseren in nauwe samenwerking met de club. Via een ingenieus online-platform (te raadplegen op iPhone, iPad...) kan Anderlecht altijd en overal over de info beschikken. We zullen er alles aan doen om de spelers naar een nóg hoger niveau te tillen", zegt Energy Lab.

  "We zijn verheugd met het vertrouwen dat de medische en technische staf van Anderlecht in Energy Lab heeft. Zowel binnen het wielrennen als voetbal werken we nu nauw samen met de Belgische top. We zijn erg enthousiast met dit akkoord."

  RSCA: "Dit betekent voor ons een enorme meerwaarde"

  Anderlecht verwacht veel van de samenwerking. "We streven ernaar om een totaalbeeld te krijgen van elke speler", zeggen clubdokter Kris Vollon en kinesist Jochen De Coene. "Als een speler een fysiek probleem heeft, moeten we snel kunnen schakelen. Een nauwe samenwerking tussen de medische staf, onze physical coach Mario Innaurato en Energy Lab betekent voor ons een enorme meerwaarde."