• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach: "Gaan vol voor de wereldtitel"

  Carlo Bomans: "Communicatie zal moeilijk zijn."

  Carlo Bomans heeft twee raspaarden in zijn stal staan voor het WK: Tom Boonen en Philippe Gilbert. "Ze mogen zondag niet twijfelen", zegt de bondscoach."We rijden voor de medailles."

  Bondscoach Carlo Bomans kan zondag nauwelijks met zijn renners praten tijdens het WK. Oortjes zijn verboden.

  "Communicatie zal moeilijk zijn. Ik zou de renners een handleiding van 100 bladzijden kunnen meegeven", lacht de bondscoach.

  "Ze moeten vooral bij hun keuze blijven. Op de Olympische Spelen wou Tom Boonen eerst mee in de aanval gaan. Hij deed het niet en miste de trein."

  ""Ga er vol voor", heb ik nu gezegd. Achteraf weet je pas of je de juiste of de slechte beslissing genomen hebt."

  "Philippe (Gilbert, red) moet het van zijn aanval hebben. Hij moet de explosieve renners in de gaten houden. En Tom (Boonen, red) moet zo weinig mogelijk achterstand oplopen op de Cauberg."

  Bomans: "Kritiek heeft me geraakt"

  • Carlo Bomans is bondscoach sinds 2006. Zes jaar later is het nog steeds wachten op een Belgische wereldtitel. Bomans maakt zich niet druk: "Sommige bondscoaches stonden nog langer droog. En we rijden altijd voor de wereldtitel of de medailles, niet voor een zesde of zevende plaats."
  • Na zijn selectie voor het WK waren er renners die erg ontgoocheld waren. Ze spaarden hun kritiek niet op Twitter of in de pers. "Dat heeft me geraakt. Ik heb ze meteen opgebeld. Aan telefoon klonken ze helemaal anders", zegt Bomans. "Je moet ontgoocheld zijn als je een selectie niet haalt, maar houd het een beetje deftig. Dat hebben we afgesproken."