• home
 • video
 • pas verschenen

  Sugar Jackson: "Ik voel mij herboren"

  Morgenavond kampt Sugar Jackson om de Europese titel bij de superwelters. "Ik heb twee jaar miserie gehad, maar nu sta ik er weer", zegt Jackson aan Sporza.

  Sugar Jackson bokst in de Lotto Arena in Antwerpen tegen de Fransman Jimmy Colas. De Europese titel bij de superwelters is de inzet van de kamp.

  "Ik zit vol energie, ik voel me herboren", zegt Jackson na een donkere periode. "Het gaat echt super met me."

  "Ik ben heel goed voorbereid en samen met mijn coach heb ik keihard getraind. Ik heb twee jaar miserie achter de rug, maar nu sta ik er weer."

  "Colas? Hij komt graag dicht om dan klappen uit te delen. Maar ik heb lange armen. Ik moet het slim spelen en afstand houden. De mensen moeten op tijd komen morgen. Het wordt "Sugar-time"."

  Coach De Vulder: "Het wordt bikkelhard"

  Renald De Vulder, de coach van Jackson, denkt dat zijn pupil er klaar voor is. "Hij is goed bezig. Hij heeft veel wedstrijdritme opgedaan. De kamp komt op een ideaal moment", zegt De Vulder.

  "Sugar heeft enorm hard gewerkt. Dit moet de kers op de taart worden van twee jaar werk. Hij heeft er echt alles voor gedaan.

  Toch is het afwachten om te zien waar hij staat. "Colas is even oud en erg gedreven. Het is voor allebei het moment van de waarheid. Vorige keer won Sugar. Colas wil revanche. De winnaar sluit weer aan bij de Europese top. Het wordt bikkelhard."