• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois doet zijn hoed af voor Mignolet

  Mignolet: "De keuze van de bondscoach is een uitdaging."

  Thibaut Courtois lijkt het pleit in doel van de Rode Duivels te winnen, maar prijst Simon Mignolet voor zijn attitude. Ook Kevin De Bruyne is een blij man.

  Niet Simon Mignolet, maar Thibaut Courtois geniet (voorlopig) de voorkeur van Marc Wilmots in doel. Mignolet ziet de keuze van de bondscoach als "een uitdaging", zo zegt hij in Het Laatste Nieuws.

  "Ik ben zulke situaties gewoon. Bij Sunderland begon ik ook met drie internationals in doel. Nu zijn dat er nog twee. Ik blijf het beste van mezelf geven. België is belangrijker."

  Courtois zegt in Het Nieuwsblad: "Voor en na de match tegen Wales feliciteerde Simon mij. Daar doe ik mijn hoed voor af. Bij Atletico gebeurt zoiets niet.  Maar ik ben nog niet de vaste nummer één. Dat is te vroeg om te zeggen."

  Kevin De Bruyne: "Blij met lange invalbeurt"

  Kevin De Bruyne heeft genoten van zijn lange invalbeurt in Wales. "In de vorige campagne werd ik ook opgeroepen, maar belandde ik bijna altijd in de tribunes", zegt De Bruyne.

  "Een lange invalbeurt is een stap vooruit. En daar ben ik blij mee. Dat ik die kans krijg, komt deels omdat ik in een grotere competitie speel", zegt de speler van Werder Bremen.

  "Bremen heeft meer uitstraling en is van een hoger niveau dan RC Genk. In principe moet mij dat beter maken. Op termijn hoop ik natuurlijk op een basisplaats bij de Duivels. Wie dat niet wil, is niet met zijn job bezig."