• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  D'Ambrosio rijdt naar de dertiende plaats

  Jérôme D'Ambrosio kan geen punten pakken.

  Lewis Hamilton heeft in Monza de Grote Prijs van Italië gewonnen. De McLaren-rijder hield Sergio Perez en WK-leider Fernando Alonso af. Jérôme D'Ambrosio kon geen punten pakken. De Belg werd dertiende met zijn Lotus.

  Hamilton domineerde de GP van start tot finish. Enkel door het spel van de pitstops kwam Perez even op kop. De Mexicaan van Sauber reed een uitstekende wedstrijd en rukte op van twaalf naar twee aan de finish.

  Alonso doet een goeie zaak in de WK-stand. Door een probleem tijdens de kwalificaties vertrok de Ferrari-rijder als tiende. De Italiaanse fans zagen Alonso al snel naar de vijfde plaats rijden. Hij werd uiteindelijk derde en zag zijn dichtste achtervolger, Sebastian Vettel, uitvallen in de slotfase.

  D'Ambrosio reed een anonieme wedstrijd. Hij maakte even een foutje in de tweede Lesmo-bocht, maar hij had genoeg snelheid om weer uit het grind te rijden.

  De vervanger van de geschorste Romain Grosjean bij Lotus kon op het einde nog enkele plaatsen oprukken, dankzij de opgaves van Button, Vettel en Webber. Kimi Räikkönen, de teamgenoot van D'Ambrosio, werd vijfde.