• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tom Boonen vult palmares aan met Parijs-Brussel

  Boonen spurtte sneller dan Renshaw en Freire.

  Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) heeft de 92e editie van Parijs-Brussel gewonnen. De Belgische kampioen was in de spurt sneller dan Mark Renshaw en Oscar Freire. Het is Boonens eerste zege in deze najaarsklassieker.

  De wedstrijd werd gekleurd door een lange ontsnapping van een vijftal dat zeven minuten kreeg en waarvan de Oostenrijker Georg Preidler en de Deen Lars Bak het het langst uitzongen.

  Preidler en Bak reden 160 km in de aanval en werden pas op goed 20 km van de streep ingelopen.

  Na de hergroepering waren er nog enkele uitvalspogingen maar de traditionele massaspurt op de Houba De Strooperlaan aan het Koning Boudewijnstadion kwam er toch.

  In de sprint zette Rabobank alles op alles. Bos ging en Renshaw volgde gezwind, maar Boonen remonteerde sterk en won met een halve fietslengte voorsprong.

  Voor Boonen is het al de 13e zege van het seizoen.

  "Ik hield me een hele dag in de veilige zone"

  "Ik voelde me niet zo denderend na een zware trainingsweek. Het was bovendien heel warm vandaag. Er was weinig zuurstof. Ik heb me een hele dag in de veilige zone van het peloton gehouden", reageerde Boonen bij Sporza.

  "Wij hebben alles op de spurt gezet. Er waren nog een paar pogingen op het einde, maar dat is bijna uitzichtloos. De spurt was wel enorm zwaar."

  "De aankomststrook is hellend. We hadden ook wind op kop. Maar het is gelukt. Ik ben erin geslaagd om de Rabo-mannen te remonteren. Het doet deugd om ook goed te zijn in het najaar."