• home
 • video
 • pas verschenen

  Amerikanen overklassen Fransen in basketfinale

  De Amerikaanse vrouwen blijven het vrouwenbasketbal domineren.

  De Amerikaanse vrouwen hebben voor de vijfde keer op rij de titel veroverd in het basketbal. In de finale aten ze hun Franse opponenten met huid en haar op. Het werd 86-50.

  Enkel in de beginfase konden de Franse vrouwen nog enigszins gelijke tred houden met de sterspeelsters uit Amerika. Met een 20-15-achterstand na het eerste kwart leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Frankrijk.

  Ook in het tweede kwart hielden de Franse vrouwen aanvankelijk nog goed stand, maar gaandeweg nam Amerika resoluut het heft in handen. Onder impuls van Candace Parker, topschutter met 21 treffers, liepen de Amerikanen uit naar een 37-25-ruststand.

  Frankrijk kon de schade niet meer herstellen en werd een hapklare brok voor de Amerikanen. Die dreven de score lustig op en gingen het laatste kwart in met een 63-37-voorsprong.

  Het Franse vrouwenteam kon geen vuist meer maken en ging finaal onderuit. Uiteindelijk haalden de Amerikanen met ruim 36 punten voorsprong hun vijfde opeenvolgende olympische titel binnen.

  Eerder op de dag werd de strijd om het brons beslecht. Daarin bleken de Australiërs met 83-74 te sterk voor de Russische dames.