• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Limassol is tegenstander van Anderlecht in de CL

  Anderlecht moet naar Cyprus.

  In Nyon (Zwi) is vanmiddag geloot voor de play-offs van de Champions League. Limassol is als tegenstander uit de bus gekomen voor Anderlecht. Limassol is de kampioen van Cyprus. Anderlecht speelt eerst uit. "We zullen hen zeker niet onderschatten", zegt John van den Brom.

  Limassol heeft al twee voorrondes overleefd in het kampioenenbal. In de tweede voorronde was het te sterk voor het Noord-Ierse Linfield (heen 3-0 en uit 0-0). 

  En in de derde voorronde ging het Servische Partizan Belgrado voor de bijl, Limassol won twee keer met 1-0.

  De heenwedstrijd is op woensdag 22 augustus op Cyprus, de terugwedstrijd de dinsdag erna in Brussel. De winnaar komt terecht in de lucratieve groepsfase.

  Van den Brom: "Tijd nemen om te acclimatiseren"

  "De groepsfase halen is voor iedereen in deze club een must. We kennen de belangen", zegt trainer Van den Brom over de loting. 

  "Anderlecht speelde al zo lang geen groepsfase meer in de Champions League dat de honger bij spelers en staf ontzettend groot is. De druk mag er dus op, geen enkel probleem."

  "Onderschatten zullen we Limassol niet. Dat was niet het geval met Ekranas en nu zeker niet. De Cypriotische competitie begint volgende week, we sturen scouts om hen aan het werk te zien. Zelf blijf ik in België, voor onze match tegen Bergen."

  "Ik weet al dat het 4,5 uur vliegen is en dat het daar tropisch warm is. Bloed- en bloedheet, dat zijn we niet gewend. Daar moeten we ons op voorbereiden, we zullen de tijd nemen om te acclimatiseren."