• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kanu's linkerbeen is 25% sterker dan zijn rechter

  Kanu landde donderdag op Zaventem, toevallig op het moment dat Anderlecht daar aankwam na zijn trip in Litouwen. Kanu kon er meteen bijpraten met zijn naamgenoot bij paars-wit.

  De Braziliaanse verdediger Kanu ziet zich een lucratieve transfer naar Olympiakos door de neus geboord. "Ik zit met mijn hoofd weer bij Standard", zegt hij bij zijn terugkeer in België.

  De overgang van Kanu richting Olympiakos, de Griekse kampioen en werkgever van Kevin Mirallas, leek in kannen en kruiken tot de Braziliaan opgeroepen werd voor de medische controle.

  Tijdens die tests stelden dokters vast dat de benen van Kanu verschillen vertonen. "Rechts heb ik 25% minder kracht dan links", legt de 28-jarige Kanu uit in La Dernière Heure.

  "Het heeft dus niks te maken met de knie waar ik eerder last van had. Ik dacht dat dat krachtverschil in mijn benen wel meeviel, maar de dokters en clubbestuurders hebben de transfer afgeblazen."

  Het wedervaren van Kanu doet denken aan dat van Matias Suarez, want ook de Anderlecht-aanvaller doorstond de keuring niet en moet zo afzien van een avontuur bij CSKA Moskou.

  Maar net als Suarez lijkt Kanu uiterlijk niet al te zwaar te tillen aan de gemiste kans. "Natuurlijk ben ik wat bedroefd, maar het is God die beslist. Aan de Standard-fans kan ik zeggen dat ik met mijn hoofd weer in Luik zit. Ik hoop over drie weken weer klaar te zijn voor een basisplaats."