• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jacques Borlée kiest voor Michael Bultheel

  Hordeloper Bultheel krijgt zijn kans in de estafette.

  Jacques Borlée grijpt in na de matige chrono in de reeksen van de 4x400 meter. Nils Duerinck is er niet meer bij in de finale, hij wordt vervangen door hordeloper Michael Bultheel.

  Hordeloper Michael Bultheel vervangt vanavond Nils Duerinck in de Belgische estafette op de 4x400 meter. Dat maakte het BOIC bekend.

  Bultheel kwam eerder deze Spelen individueel in actie op de 400 meter horden. Hij haalde de halve finale en verbeterde zijn persoonlijk record tot 49"10.

  Nils Duerinck was gisteren startloper van de Belgische estafette. Hij was de vervanger van de geblesseerde Jente Bouckaert en moest meteen veel terrein prijsgeven. Hij gaf als laatste over aan Jonathan Borlée en liep niet onder de 47".

  België plaatste zich uiteindelijk met de zesde tijd voor de finale. Maar coach Jacques Borlée liet gisteren al weten dat er anders zou worden gelopen in de finale. "Eén van mijn zonen zal moeten starten in de finale, er is geen andere mogelijkheid", zei Borlée.

  Wie van de broertjes Borlée als startloper zal fungeren is nog niet bekend. Nils Duerinck draagt de gevolgen van zijn teleurstellende prestatie.