• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Defar verovert tweede titel op 5.000 meter

  Defar veroverde het goud met een verschroeiende versnelling in de laatste rechte lijn.

  Meseret Defar heeft acht jaar na haar olympische titel in Athene opnieuw goud veroverd op de 5.000 meter. De 28-jarige Ethiopische haalde het in de slotsprint van de Keniaanse Vivian Cheruiyot en haar landgenote Tirunesh Dibaba.

  De Ethiopische en Keniaanse vrouwen namen naar goed gewoonte het heft in handen en maakten er een ware afvallingsrace van. Op twee ronden van het einde bleven er nog zes kandidaten voor het goud over.

  Dibaba ging na haar olympische titel op de 10.000 meter ook op zoek naar het goud op de 5.000 meter en nam resoluut de leiding. In de laatste rechte lijn ging Defar er evenwel overheen met een splijtende versnelling.

  De Ethiopische gaf de leiding niet meer uit handen en finishte in 15'04"25. Ook wereldkampioene Vivian Cheruiyot ging in de laatste 50 meter nog voorbij Dibaba en veroverde het zilver.

  Dibaba moest vrede nemen met het brons en slaagde er dus niet in om haar kunststukje van de Spelen van Peking te herhalen. Toen won de Ethiopische zowel op de 5.000 als de 10.000 het goud.