• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Persoonlijk record volstaat niet voor Deghelt

  Adrien Deghelt is uitgeschakeld in de halve finale van de 110 meter horden.

  Adrien Deghelt is gestrand in de halve finales van de 110 meter horden. Met 13"42 dook hij wel acht honderdsten van een seconde onder zijn persoonlijk record, maar dat volstond niet voor een finaleplaats.

  Deghelt was als eerste uit de startblokken en hield goed stand. Hij werd knap vierde in zijn reeks en ging met 13"42 ruim onder zijn persoonlijk record van 13"50. In de reeksen had Deghelt nog 13"52 gelopen.

  Met de tweede verliezende tijd mocht hij even dromen van een finaleplaats, maar in de tweede reeks dook de nummer 3, de Chinees Xie, al meteen onder de tijd van de Belg. Exit Deghelt dus, die dankzij zijn persoonlijk record toch kan terugblikken op een prima toernooi.

  "Ik wilde in de halve finales mijn persoonlijk record verbeteren en dat is ook gelukt, dus ik ben heel tevreden. Ik heb me geamuseerd. De Spelen zijn echt fantastisch. Dit is de mooiste competitie waaraan ik al deelnam", zegt Deghelt aan Sporza.