• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen: "We reden onze beste ploegentijdrit"

  Omega Pharma-Quick Step eindigde tweede in de ploegentijdrit.

  Omega Pharma-Quick Step is gisteren voluit gegaan in de ploegentijdrit. Het team kwam één seconde te kort voor de dagzege en de leiderstrui. Tom Boonen was tevreden over de test. "Op het WK zullen we nog beter voor de dag komen."

  Vooraf had de ploeg van ploegleider Wilfried Peeters aangekondigd dat de ploegentijdrit een doel op zich was. De rit in Sittard was een uitgelezen kans om zien waar het team stond in deze discipline. Boonen en co deden het goed, maar beseffen dat het nog beter kan.

  "De test is geslaagd. Dit was de beste ploegentijdrit die we al gereden hebben", zegt Boonen in de kranten. "Het ging heel vlot, al is er natuurlijk nog wat werk aan de winkel."

  "We hebben wat seconden verloren. Er waren overnames die beter konden, de positionering kan beter en ik heb nog wat dingen in mijn hoofd. Maar de conclusie is dat we erg hard reden."

  "Op het WK nog beter"

  Tom Boonen is optimistisch voor het WK tegen de klok op 16 september in Valkenburg. "Dan zullen we nog beter voor de dag komen. Een groot verschil is dan de samenstelling van het team."

  "Nu sta je met acht aan de start met verschillende maten en gewichten. Op het WK zullen de zes renners specifiek geselecteerd zijn. Het niveau zal dichter bij elkaar liggen, waardoor het automatisch vlotter draait. Tegen dan zijn we ook weer net iets meer getraind."

  Hoe en waar ze trainen, blijft geheim. "Al trainen we nog minstens eenmaal op het WK-parcours."