• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Geen Champions League zou probleem zijn"

  Vanden Stock is blij dat van den Brom zijn verantwoordelijkheid neemt.

  Roger Vanden Stock is tevreden over de aanpak van zijn trainer John van den Brom. Maar het behalen van de Champions League blijft een must voor Anderlecht. Zeker nu het naast het geld grijpt van de mislukte transfer van Suarez.

  Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock trekt na de 5-0-overwinning tegen Ekranas ontspannen mee naar Litouwen.

  En hij is vol lof over de aanpak van zijn nieuwe coach, John van den Brom.

  "Het is bemoedigend wat we tot nu te zien kregen. De coach probeert het voetbal te spelen dat bestuur én fans graag willen."

  "Het is nog lang niet perfect en hij zoekt nog naar het beste systeem, maar iedereen voelt dat de wil duidelijk aanwezig is om het positieve voetbal te brengen dat bij RSCA past."

  "Coach maakt moedige keuzes"

  "Hij geeft ook vertrouwen aan spelers als Praet en De Sutter. De trainer neemt zijn verantwoordelijkheid."

  Roger Vanden Stock was ontgoocheld dat De Sutter vorig seizoen niet speelde. "Maar ik bemoei me niet met de opstelling. Tom was vorig seizoen wellicht ook niet op zijn best en miste vertrouwen. Dat is nu terug."

  "Onze coach maakt erg moedige keuzes, want er zit een ongelooflijk risico in zijn systeem. Door zijn aanvalsdrang riskeer je om af en toe tegengoals te incasseren op de counter. We zullen dus veel moeten scoren. Maar dat risico wil ik nemen."

  Nu Suarez niet naar CSKA Moskou gaat, loopt RSCA 11 miljoen mis. De Champions League zou 15 miljoen euro opleveren. Vanden Stock: "Het geld van CSKA hebben we niet echt nodig. Maar geen transfer én geen Champions League: dat zou een probleem zijn."

  RSCA heeft 100% kans om door te stoten op basis van de Europese statistieken. Er zijn 48 Anderlecht-fans naar Litouwen meegereisd.