• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanmarcke: "Ik heb nog nergens getekend"

  Vanmarcke won de Omloop Het Nieuwsblad.

  Sep Vanmarcke is aan de slag in de Eneco Tour, maar de Garmin-renner zit met zijn toekomst in zijn hoofd. "Ik heb nog nergens getekend en geef toe dat dat aan mij vreet", zegt hij.

  Vanmarcke was een van de smaakmakers van het voorjaar en klopte Tom Boonen in de Omloop Het Nieuwsblad. Maar een ploeg voor volgend jaar heeft hij nog niet.

  "Ik zou liefst van al snel mogelijk klaarheid scheppen, maar de zaak sleept aan", zegt hij in Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws. "Ik tekende nog nergens en dat vreet aan me."

  Komt het er voor Vanmarcke niet op aan om gewoon de knoop door te hakken? "Ja, maar anderen moeten die knoop leggen."

  Vanmarcke wil graag de Vuelta rijden, maar hij is bij Garmin pas reserve. Mogelijk zit de vork zo in de steel dat Garmin hem, als hij de ploeg zou verlaten, niet meeneemt naar de Vuelta om UCI-punten te vergaren. Momenteel lijkt vooral Rabobank een kanshebber om Vanmarcke binnen te halen.

  Eneco Tour via livestream

  De Eneco Tour wordt elke dag live uitgezonden op Eén en op onze livestream, hier bij sporza.be. Vandaag staat een ploegentijdrit op het programma. De uitzending begint, net als elke dag, om 14.30u.