• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chinese dubbel bij de vrouwen op de balk

  Deng Linlin troefde haar landgenote Sui Lu af in de finale.

  De Chinese Deng Linlin heeft de olympische titel op de balk veroverd. Ze hield haar landgenote Sui Lu van het goud. De Amerikaanse Alexandra Raisman pakte brons na een klacht.

  De Chinese wereldkampioene Sui Lui moest de spits afbijten. Ze zette meteen een nagenoeg foutloze oefening neer. Ze kreeg van de jury 15,500 voor haar oefening en leek meteen zeker van een medaille.

  Sui's landgenote Deng Linlin, drie jaar geleden nog wereldkampioene, voerde ook een foutloze oefening uit. Haar moeilijkheidsgraad lag net een tiende punt hoger dan die van Sui en dat gaf ook de doorslag. 15,600 en de olympische titel voor Deng.

  Catalina Ponor leek zich verzekerd te hebben van het brons. Maar het Amerikaanse team diende een klacht in tegen de moeilijkheidsgraad van Alexandra Raisman. De jury ging op het verzoek in en Raisman kreeg net als Ponor 15,066 punten. Omdat de Amerikaanse een hogere uitvoeringsscore kreeg, pakt zij het brons.