• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Bekijken of Matias Suarez Belg kan worden"

  Speelt Suarez op een dag voor de Rode Duivels?

  Komt de Argentijnse spits Matias Suarez binnenkort uit voor de Rode Duivels? "We bekijken of we hem kunnen laten naturaliseren tot Belg", meldt de manager van de Anderlecht-speler.

  Vorige week leek Matias Suarez voor het laatst op een Belgisch veld gestaan te hebben toen zijn transfer naar CSKA Moskou bekend raakte. Maar kijk, het kan allemaal snel gaan in het voetbal. Door een blessure moet hij nu toch bij Anderlecht blijven en wie weet speelt hij binnenkort zelfs in het shirt van onze nationale ploeg.

  Een Argentijns radiostation had de manager van Suarez, Cristian Colazo, hierover aan de lijn. "We bekijken inderdaad of we Suarez tot Belg kunnen naturaliseren. We zijn daar al een maandje mee bezig."

  "Bij Argentinië krijgt Suarez amper kansen en daarom onderzoeken we of hij bij België zou kunnen spelen. En hij is toch een van de beste spelers ter wereld. Ik raad Matias aan om de stap te zetten."

  Een Belgisch paspoort zou het voor Suarez ook makkelijker maken om een transfer naar Engeland te kunnen maken. Daar krijgt hij als niet-EU-voetballer geen vergunning zonder interlands op de teller.

  Colazo had het ook over de afgesprongen transfer naar CSKA. "De Russen trokken zich terug door de blessure van Suarez. Ze zeiden dat ze hem "gisteren" al nodig hadden. Maar we houden contact en misschien gaat de transfer in januari wel door."