• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dury: "Gent is sterker dan Standard"

  Francky Dury (l) kan met Zulte Waregem aan de leiding komen.

  Om 18u ontvangt Zulte Waregem AA Gent. Wie wint, komt samen met Club Brugge met het maximum van de punten aan de leiding. Coach Francky Dury blijft echter realistisch en droomt niet van een plaats bij de top zes.

  Zulte Waregem begon vorig weekend uitstekend aan de nieuwe competitie. Het won met 0-1 op het veld van Standard en met AA Gent wacht nu een nieuwe topclub. "Gent heeft in zijn kern overal een dubbele bezetting. Het zal hier zeker met een sterke ploeg aantreden. Ik schat hen op dit moment sterker in dan Standard", vertelt Dury op de site van Zulte Waregem.

  De club genoot duidelijk van de zege tegen Standard. "Ik laat de vreugde aan de spelers. Maar er leeft vandaag duidelijk iets op Zulte Waregem. Onze sfeertribune heeft iets ontlokt en de spelers voelen dit ook. Tijdens de voorbereiding hebben we ook dagelijks gewerkt aan een goed teamgevoel. We zijn winnaars aan het vormen."

  Mag Zulte Waregem dan dromen van een plaats in de top zes? "Neen, ik vind een tiende plaats correct. We gaan ons best doen om de club weer op de kaart te zetten, maar we moeten realistisch zijn. Na de top vijf ligt alles dicht bij elkaar."

  Dury: "Gent wordt geleid door topmensen"

  Met AA Gent ontvangt Francky Dury ook zijn ex-werkgever AA Gent. Hij is vol lof voor de Gentenaars. "De club wordt met voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie geleid door twee topmensen. In de vergaderingen was er telkens maar één onderwerp: Gent."

  "Ze anticiperen op alles wat ze zien. Ik ben blij dat ik er gewerkt heb en hou er goede herinneringen aan over. We speelden toch tien Europese duels en haalden de halve finale van de beker."