• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Britse vier zonder roeit naar goud

  De Britse vier zonder stuurman roeide naar het goud.

  De Britse vier zonder stuurman is voor de vierde keer op rij olympisch kampioen geworden. De regerende wereldkampioenen versloegen aartsrivaal Australië met een halve bootlengte.

  Alex Gregory, Pete Reed, Tom James en Andrew Triggs-Hodge hebben Groot-Brittannië opnieuw goud bezorgd in het roeien. In de vier zonder stuurman wonnen de Britten al voor de vierde keer op rij de olympische titel.

  De Britten maakte en goede start en roeiden de hele wedstrijd aan de leiding. Australië, met William Lockwood, James Chapman, Drew Ginn en Joshua Dunkley-Smith eindigde op de tweede plaats, een halve bootlengte achter de Britten. Het brons was voor de Verenigde Staten.

  Pete Reed, Tom James en Andrew Triggs-Hodge waren er ook in Peking al bij. Alex Gregory roeide naar zijn eerste olympische medaille. Groot-Brittannië breit zo een vervolg aan een reeks olympische overwinningen die begon in 2000, toen onder anderen met roeilegendes Steve Redgrave en Matthew Pinsent.

  Groot-Brittannië verzamelde zo al hun zevende medaille in het roeien tijdens deze Spelen.