• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Britse achtervolgsters pakken goud met record

  De Britse achtervolgster snelden onbedreigd naar het goud.

  De Britse vrouwen op de ploegenachtervolging hebben het voorbeeld van hun mannelijke collega's gevolgd. Ze pakten olympisch goud met een wereldrecord.

  De Britse vrouwen gingen voortvarend van start en zetten de Amerikanen meteen op 8 tiende seconde achterstand. Eerder op de dag hadden Dani King, Laura Trott en Joanna Rowsell het wereldrecord al aangescherpt tot 3'14"682.

  Halfweg de wedstrijd bouwden de Britten een voorsprong van meer dan een seconde op en met nog een halve kilometer kregen de Britse vrouwen de Amerikanen in het vizier. Sarah Hammer, Dotsie Bausch en Lauren Tamayo konden op geen enkel moment weerwerk bieden.

  De overwinning van de Britten kwam niet in het gedrang en King, Trott en Rowsell snelden naar 3'14"051 en opnieuw een verbetering van het wereldrecord.

  In de wedstrijd om het brons versloeg Canada verrassend Australië. In een nek-aan-nekrace haalden Tara Whitten, Gillian Carleton en Jasmin Glaessner het met 0"181 tegen Annette Edmondson, Melissa Hoskins en Josie Tomic.