• home
 • video
 • pas verschenen

  Chris Hoy sprint naar vijfde olympische titel

  Chris Hoy (36) heeft nu vijf gouden medailles en een zilveren in zijn prijzenkast liggen.

  De Britse ploeg heeft de olympische titel gepakt in de teamsprint. Groot-Brittannië klopte in de finale Frankrijk met een wereldrecord. Chris Hoy, een van de drie Britten, pakte de vijfde gouden medaille in zijn carrière.

  Philip Hindes, Chris Hoy en Jason Kenny scherpten in de finale hun eigen wereldrecord aan tot 42"600. Het vorige stond nog maar een klein uur op de tabellen (42"747).

  De Britten eindigden in een heruitgave van de finale van vier jaar geleden in Peking 41 honderdsten voor het Franse trio Grégory Baugé, Kévin Sireau en Michael d'Almeida. In het duel om de bronzen plak haalde Duitsland het met ruim een tiende voorsprong op de Australiërs.

  Voor Chris Hoy is het zijn vijfde gouden medaille op de Olympische Spelen. De Britse vlaggendrager komt daarmee op gelijke hoogte met de legendarische Britse roeier Steve Redgrave, die tussen 1984 en 2000 ook vijf gouden plakken binnenhaalde. Tourwinnaar Bradley Wiggins zit aan vier gouden medailles.