Aerents strandt op 22e plaats op 50 meter vrij

do 2 augustus 2012 11:45
Jasper Aerents raakte niet door de reeksen van de 50 meter vrije slag.
Jasper Aerents heeft zich niet geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vrije slag. Hij werd 22e. George Bovell was de snelste in de reeksen. Amaury Leveaux, goed voor zilver in Peking, ging eruit in de reeksen.

Jasper Aerents kwam uit in reeks vijf en zwom van begin tot einde aan de leiding. Hij finishte als eerste in 22"43 een honderdste seconde boven zijn persoonlijk record. Maar dat was niet genoeg voor een plaats bij de beste zestien. Daarvoor had Aerents 16 honderdste seconde sneller moeten zwemmen.

De snelste tijd in de reeksen werd neergezet door George Bovell uit Trinidad en Tobago. Hij zwom 21"77 en bleef zo titelverdediger Cesar Cielo 3 honderdste seconde voor.

Anthony Ervin, de olympische kampioen van 2000, plaatste zich als 4e voor de halve finales. Hij nam in 2004 afscheid van de zwemsport en besliste pas vorig jaar een comeback te maken.

Voor Amaury Leveaux viel het doek ook al in de reeksen. De zilverenmedaillewinnaar van Peking zette slechts de 18e tijd van het veld neer.

Aerents: "Over vier jaar wil ik de finale halen"

"Zo'n vijftig meter dat is gewoon alles geven van in het begin", zegt Aerents. "Ik had een goed gevoel, lag van in het begin op kop en finishte ook goed."

Aerents kijkt tevreden terug op zijn olympische debuut. "Met de estafettploeg zijn we in de finale geraakt en ik was zo blij dat ik nog eens mocht zwemmen. Dit smaakt zeker naar meer."

"In 2016 hoop ik met de estafette de stap richting podium te zetten. Voor mezelf wil ik dicht bij een finale zitten. Ik denk wel dat mijn toekomst vooral op de 100 meter vrije slag ligt", besluit Aerents.