• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Windsurfster blijkt zwanger en kapt ermee

  Onze landgenote Sigrid Rondelez heeft alvast een concurrente minder. Windsurfster Carolina Borges stapt uit het olympisch toernooi. Ze is zwanger en klaagt over het gebrek aan ondersteuning voor Portugese atleten.

  De 33-jarige Borges heeft het Portugese Olympisch Comité gisteren flink doen schrikken. Via mail liet ze weten dat ze uit het toernooi stapt om medische redenen. Meer uitleg gaf ze er niet bij.

  Later verklaarde de windsurfster in een interview dat ze drie maanden zwanger is. Ze kloeg ook over de omkadering voor Portugese atleten op de Spelen. "Zonder coach, subsidies en morele steun, vind ik het niet waard om risico's te nemen."

  Borges blijft wel nog in Londen tot haar man, zeiler Mark Medelblatt, zijn wedstrijden afgewerkt heeft. Eerder nam ze al deel aan de Olympische Spelen in Athene (2004). Toen kwam ze nog uit voor haar geboorteland, Brazilië.