• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Phelps: "Vochtige ogen en een brok in de keel"

  Phelps: "Ik ben al heel mijn leven een mens."

  Michael Phelps noemt zijn 19e olympische medaille "een speciaal moment". "Ik had een brok in mijn keel tijdens het volkslied en ik had ook vochtige ogen", geeft de Amerikaanse zwemmer toe.

  "Er spoken heel wat verschillende emoties door mijn hoofd", zegt Michael Phelps, die zich vanaf vanavond op alle vlakken de grootste olympiër aller tijden mag noemen.

  "Ik heb mij altijd voorgehouden dat dit mogelijk was. Ik was vastberaden om iets te bereiken wat niemand anders ooit heeft gedaan. Ik heb me door niemand laten afleiden. Het was een fantastische tocht om dit doel te bereiken."

  "Voor ik het podium opstapte, heb ik tegen de jongens gezegd: "Ik zal helaas het volkslied niet kunnen meezingen, want ik zal een brok in mijn keel hebben." Ik heb me proberen in te houden, maar mijn ogen werden toch vochtig. Dit was een mooie manier om de avond te eindigen."

  De pers kwam wel ook nog eens terug op zijn 200 meter vlinderslag, waar hij zich nog de kaas van het brood liet eten door Chad Le Clos. "Of ik hiermee getoond heb dat ik menselijk ben? Dat ben ik al heel mijn leven."