• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Louwagie: "Ik heb veel vertrouwen"

  "De poulefase van de EL zou ideaal zijn voor ons groeiproces", zegt Michel Louwagie.

  AA Gent speelt morgen in de derde voorronde van de Europa League in en tegen Videoton uit Hongarije. Ondanks de moeilijke match tegen Differdange in de vorige ronde is Michel Louwagie gerustgesteld na de match tegen Lierse.

  "Ik ben zeer hoopvol gestemd dat we een goed resultaat kunnen neerzetten", zegt Louwagie aan Sporza.

  Gent moet tegen de Hongaren wel de ervaring van Bernd Thijs missen. "Met Gecov haalden we een alternatief die er op heel korte termijn al kan staan."

  "Onze jonge middenvelders zijn ook zeer gemotiveerd. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze het zeer goed zullen doen. Ze zijn klaar voor zulke wedstrijden."

  De ambitie van Gent is om de poulefase te halen. "Ik denk dat je die ambitie moet hebben, maar het zal wel niet gemakkelijk zijn", beseft Louwagie.

  "We gaan eerst proberen om Videoton uit te schakelen en nadien wacht ons een zware klepper. We zijn er dus nog niet. De poulefase van de EL zou wel ideaal zijn voor het verdere groeiproces van de club en onze jongere spelers."

  De manager van Gent blijft toch op zijn hoede. "Er zijn geen gemakkelijke wedstrijden meer in Europa, dat hebben we vorige week tegen Differdange gemerkt. Er zal dus een goed Gent nodig zijn."