• home
 • video
 • pas verschenen

  Jacobs: "We moeten Club hoger inschatten"

  Ariël Jacobs speelt vanavond met Kopenhagen tegen Club Brugge.

  Ariël Jacobs blikt bij Sporza vooruit op het CL-duel van vanavond tegen Club Brugge. "Club is een heel moeilijke tegenstander", vertelt de trainer van Kopenhagen. "Maar de competitie is bij ons belangrijker."

  "We moeten Club op dit moment hoger inschatten. Het hield de basis van vorig jaar en heeft gericht ingekocht", vertelt Jacobs. "Club is kandidaat voor de titel en is dus een heel moeilijke tegenstander. Maar ik hoor dat het door de blessures en nieuwkomers nog niet echt zou draaien."

  Vorig jaar liep Kopenhagen de titel mis in het slot van de competitie. Dat kostte de club de rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. Volgens Jacobs is de titel nu prioritair.

  "De spelers waren vorig jaar meer ontgoocheld in het verliezen van de titel dan in de uitschakeling in de Europa League.  Ze willen nu de competitie winnen, maar niemand laat deelname aan de Champions League schieten."

  Kopenhagen heeft goede herinnerigen aan Club Brugge. Club verloor in 2008 in de Europa League met 0-1 van de Denen.