• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers mist finale op koningsnummer

  Pieter Timmers kon een trage start toch nog enigszins rechtzetten.

  Pieter Timmers heeft zich niet voor de finale van de 100 meter vrije slag kunnen plaatsen. Hij benaderde zijn Belgisch record, dat hij in de reeksen had gezwommen, maar dat volstond niet voor een finaleplaats.

  Pieter Timmers had in de reeksen zijn visitekaartje afgegeven door onder anderen sneller te zwemmen dan Yannick Agnel. Bovendien brak Timmers het Belgisch record van Dieter Dekoninck, van enkele dagen geleden. Dat was goed voor de zesde tijd van alle deelnemers.

  In de halve finale werd helaas duidelijk dat aantal toppers nog een extra versnelling achter de hand hadden gehouden. Timmers kwam traag van zijn startblok en tikte vier tienden later aan dan in de ochtend.

  Maar in de tweede 50 meter sloeg de motor van Timmers toch aan. Hij zwom van de laatste naar de zevende plaats, in 48"57. Dat is amper vier honderdste seconde trager dan zijn Belgisch record. Voor een finaleplaats had Timmers minstens 48"38 moeten zwemmen.

  Timmers: "Misschien nog opschuiven richting podium"

  Timmers eindigt uiteindelijk twaalfde in de halve finales, iets waar hij zelf erg tevreden mee was.

  "Ik wou dezelfde race zwemmen als in de reeksen. Ik ben niet te traag gestart. Met een andere indeling liep het misschien wel fout."

  "Het zijn fantastische Spelen geweest voor mij, zowel met de estafettes als individueel. Ik wist dat ik 48"5 in mij had. Op stage voelde ik dat al en vandaag heb ik dat twee keer bewezen."

  Timmers is nog vrij jong. Waar denkt hij dat hij kan eindigen? "Ik weet dat ik nooit voor het goud zal kunnen strijden, maar wie weet kan ik wel richting het podium opschuiven."

  Gaastra: "Pieter mag heel trots zijn"

  Ronald Gaastra is niet ontgoocheld dat zijn poulain Pieter Timmers de finale niet zal zwemmen. "12e worden terwijl je met de 24e tijd aan het toernooi begint, is heel goed", zegt de coach.

  "Zwemtechnisch had hij zijn race misschien iets beter kunnen indelen, maar hij mag zeker tevreden zijn. Als iemand voor de Spelen gezegd had dat dit zou gebeuren, had ik hem niet geloofd."

  "Als je het hele traject van Pieter op deze Olympische Spelen bekijkt, kun je als co alleen maar heel tevreden zijn. Hij heeft absoluut een prestatie neergezet waarop hij heel trots mag zijn."