• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wozniacki schakelt Wickmayer uit na gek duel

  Ondanks een sterke prestatie moet Wickmayer de Olympische Spelen al verlaten.

  De tweede ronde is het eindstation geworden voor Yanina Wickmayer in het olympische tennistoernooi. Na een spektakelrijke wedstrijd versloeg Caroline Wozniacki onze landgenote in drie sets: 6-4, 3-6 en 6-3. "Ik zal hier snel het positieve van onthouden", reageert Wickmayer.

  Wickmayer won in haar carrière nog nooit van een echte topspeelster. Tegen ex-nummer één Wozniacki, nu achtste op de wereldranglijst, begon ze zeker niet kansloos. De Deense is immers al een poos op zoek naar haar beste niveau.

  Wickmayer speelde in het eerste halfuur wel op top tien-niveau. Ze ging door de opslag van Wozniacki en leidde met 3-2. Maar toen begon haar foutenlast te zwaar door te wegen. Wozniacki won twee games op een rij en bij 4-5 was haar derde setbal raak: 4-6 na net geen uur tennissen.

  Met verse moed en krachtige slagen stoomde Wickmayer in de tweede set door tot 3-0. Dankzij haar sterke service hield ze dit keer wel het ritme aan: 6-3 voor onze landgenote.

  Maar dat ritme was ze in de laatste set even kwijt. Na een sanitaire stop zette Wozniacki alles op de aanval. De Deense won het felbevochten vijfde spel en tenniste beter op de beslissende momenten. Na 2,5 uur sloeg Wickmayer de bal out en kon Wozniacki opgelucht ademhalen: 6-3 op haar tweede matchbal.

  "Snel het positieve onthouden"

  Yanina Wickmayer leek na een puike tweede set op weg naar winst, maar kraakte in de beslissende. "Ik ben nu vooral teleurgesteld", gaf ze na afloop toe aan Sporza.

  "Op de belangrijke punten was Wozniacki sterker. Dat is de wet van het tennis. Ze begon zeer goed aan de derde set. Ik probeerde aan te sluiten, maar dat lukte niet. Na een heel lang spel kwam ze 4-1 voor. Ik moest door haar opslag gaan, maar ook dat was niet mogelijk."

  Al na twee matchen moet Wickmayer afscheid nemen van Londen. "De ontgoocheling is normaal, na bijna drie uur op de baan. Maar over een paar uur zal ik er het positieve wel van onthouden."