• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Gaal: "Oranje zal weinig veranderen"

  Van Gaal geeft aan weinig te wijzigen aan het beleid van zijn voorganger.

  In augustus begint Louis Van Gaal aan zijn tweede periode als Nederlandse bondscoach. Woensdag maakt hij zijn eerste selectie bekend, voor het oefenduel tegen de Belgen op 15 augustus. "Er zitten geen verrassende namen tussen."

  Louis Van Gaal (61) is zeer tevreden met zijn aanstelling als bondscoach. "Dit is een geweldige uitdaging. Ik heb er altijd alles voor gedaan om dit mogelijk te maken en ben zeer blij dat ik dit mag doen", zegt hij aan de NOS.

  Van Gaal mocht het al eens als bondscoach proberen bij Oranje. Hij slaagde er toen niet in om Nederland naar het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea te loodsen. "Toen ging het mis. Maar nadien heb ik altijd de wens gehad om nog eens als coach op een EK of WK actief te zijn. Het is mooi dat ik dit nog kan meemaken."

  "Geen verrassingen in eerste selectie"

  Woensdag maakt Van Gaal zijn eerste selectie bekend, voor de oefenmatch tegen België op 15 augustus. Hij heeft aangekondigd niet te veel af te wijken van het beleid van zijn voorganger Bert Van Marwijk, die het na het tegenvallende EK voor bekeken hield.

  "Er zitten geen verrassende namen tussen", zegt hij aan RTV Rijnmond. "De bondscoach moet altijd de beste spelers nemen. Dat heeft Van Marwijk ook gedaan. Hij had een heel goed inzicht in de Nederlandse voetbalwereld."

  "Misschien komen er één of twee talenten bij, maar er vallen ook wat spelers af", laat Van Gaal nog weten.

  Naast Danny Blind zal Patrick Kluivert wellicht ook deel gaan uitmaken van de technische staf bij Oranje.