• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Napolitano is de snelste in Wallonië

  Danilo Napolitano toont zijn snelle benen in Wallonië.

  Danilo Napolitano (Acqua e Sapone) heeft de tweede rit in de ronde van Wallonië gewonnen. De Italiaan was de in een massasprint sneller dan Davide Appollonio en Romain Feillu. Hij wordt ook de nieuwe leider.

  Mikhail Ignatiev en Luke Rowe kozen samen voor de aanval. Ze kregen een maximale voorsprong van vijf minuten. Op 25 kilometer van de aankomst werden ze gegrepen.

  Jelle Wallays en Gianni Meersman probeerden het even, maar de spurtersploegen lieten niemand wegrijden.

  Met een laatste rechte lijn van bijna twee kilometer werd de rode loper uitgerold voor de spurters. Danilo Napolitano haalde het uiteindelijk voor zijn landgenoot Appollonio en de Fransman Feillu.

  Napolitano liet zich eerder al opmerken in de ronde van België. Toen werd hij drie keer tweede achter André Greipel.

  De Italiaan neemt ook de leiderstrui over van Nacer Bouhanni, die vandaag negende werd.

  Boonen: "Op schema voor Londen"

  Tom Boonen liet zich opnieuw opmerken tijdens de rit. Hij dichtte mee de kloof met de vluchters. "Ik zit zo goed mogelijk op schema voor de Olympische Spelen", zegt hij.

  "Mijn ribblessure is nog niet genezen, maar voelt wel beter aan. Ik heb er weinig last van op de fiets. Op andere momenten wel, zoals 's nachts in bed."

  Boonen stapt morgen uit de wedstrijd. "Ik doe hier wedstrijdritme op. De conditie is alvast goed. Een paar dagen recuperatie moeten volstaan om fris te zijn voor Londen. En in een eendagswedstrijd is veel mogelijk."