• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cavendish: "Dit is de kers op de taart"

  Er was alweer geen houden aan Mark Cavendish op de Champs-Elysées.

  0 / 0

  Er was alweer geen houden aan Mark Cavendish op de Champs-Elysées.

  Vier keer haalde Mark Cavendish de Champs-Elysées en evenveel keer was hij er de beste in de sprint. "De druk was enorm. Niet alleen op mij, maar op het het hele team", zegt de sprintbom. Eindwinnaar Bradley Wiggins moet alle emoties nog even verwerken.

  Team Sky loodste Mark Cavendish perfect naar een nieuwe triomf op de Champs-Elysées. Het Britse team zette zo zijn dominantie in deze Tour nog eens extra in de verf.

  "Iedereen wist perfect wat hij moest doen. Als je ziet dat met Wiggins en Froome de nummers 1 en 2 van deze Tour de sprint aantrekken, dan is dat ongelooflijk. Dit is de kers op de taart van een ongelooflijke Tour voor Sky."

  "Net als vorig jaar ben ik de sprint van vroeg aangegaan. Ik weet dat ik kan versnellen in de bocht en dat heb ik ook gedaan. Daarmee kon ik de andere sprinters meteen op een lengte zetten."

  Cavendish zit nu in totaal al aan 23 ritzeges in de Tour. Slechts drie renners deden ooit beter: Eddy Merckx (34 zeges) en de Fransmannen Bernard Hinault (28) en André Leducq (25).

  Wiggins: "Tijdje nodig om het te beseffen"

  Bradley Wiggins werkte zich nog in het zweet om Cavendish aan de zege te helpen en kon nadien eindelijk ten volle genieten van zijn eerste eindzege in de Tour.

  "Dit is een ander gevoel dan gisteren na de tijdrit, maar wat een manier om de Tour af te sluiten! Ik zal nog een tijdje nodig hebben voor ik besef dat ik de eerste Brit ben die de Tour wint. Ik ben blij dat m'n opdracht volbracht is"