• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ibrahimovic: "Geschiedenis schrijven bij PSG"

  PSG-voorzitter Al-Khelaifi (l) en directeur Leonardo (r) stellen trots hun recentste aanwinst voor.

  Paris Saint-Germain heeft vandaag aanwinst Zlatan Ibrahimovic voorgesteld. "Nu hebben we eindelijk een topspeler", zegt voorzitter Nasser Al-Khelaifi over de Zweed, waarvoor hij zo'n 20 miljoen euro neertelt.

  Sinds PSG vorig jaar in steenrijke Qatarese handen kwam, groeit de club stilaan uit tot het beloofde land voor voetballers. Onder meer Pastore, Lavezzi en Thiago Silva kwamen al, maar met Zlatan Ibrahimovic hebben de Fransen voor het eerst een absolute wereldster in huis gehaald.

  "Ik ben zeer blij dat Ibrahimovic bij ons getekend heeft. Nu hebben we eindelijk een topspeler", zegt eigenaar Al-Khelaifi.

  "Hij is een grote meerwaarde voor PSG en voor de Franse competitie. Met hem erbij hoop ik ook een sterke prestatie te kunnen neerzetten in de Champions League."

  PSG zou 20 miljoen euro op tafel gelegd hebben voor Ibrahimovic. De topspits mag jaarlijks 14 miljoen op zijn rekening schrijven, twee meer dan bij Milan.

  "Genieten van de trofeeën die we zullen pakken"

  Zlatan Ibrahimovic is in zijn nopjes. "Ik ben PSG en directeur Leonardo erg dankbaar", zegt de 30-jarige Zweedse spits. "Ze hebben het onmogelijke mogelijk gemaakt."

  "Het is een nieuwe stap in mijn carrière, er komt opnieuw een droom uit. PSG heeft een interessant project. Ik ben hier om geschiedenis te schrijven met de club. Ik ga volop genieten van al die trofeeën die we zullen veroveren."

  Ibrahimovic tekende een contract voor drie jaar in Parijs. "Ik zal hier waarschijnlijk mijn carrière beëindigen, maar dat zei ik ook bij Milan. We zien wel. Nu denk ik enkel aan winnen."

  Hij had ook nog een boodschap voor de media. "Ik begrijp dat dit voor jullie een groot verhaal is, maar mij overal achtervolgen, is niet normaal! Ik zal alle journalisten achterna zitten tot bij hen thuis", zei hij met een kwinkslag.

  "Marco Verratti is de toekomst"

  Zlatan Ibrahimovic is niet de enige nieuwkomer bij Paris Saint-Germain. De Franse club verwelkomt ook de Italiaan Marco Verratti. "Hij is de toekomst van Italië", klinkt het in Parijs.

  Verratti (19) maakt de overstap van Pescara en tekent een contract van vijf jaar bij PSG. De jonge middenvelder wordt in Italië "de kleine Pirlo" genoemd en kon op de belangstelling rekenen van meerdere topclubs. Verratti zat in de preselectie van bondsoach Cesare Prandelli voor het EK in Polen en Oekraïne.

  "Geen inkomende transfers meer"

  PSG heeft deze transferperiode al meer dan 100 miljoen euro uitgegeven. Naast Ibrahimovic en Verratti haalde de Franse vicekampioen ook Thiago Silva (Milan) en Ezequiel Lavezzi (Napoli).

  "Maar nu zit ons transferwerk erop", zegt sportief directeur Leonardo. "Er komen geen inkomende transfers meer na Zlatan."