• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Gendt: "Ik zet volgend jaar alles op de Tour"

  "Ben met Vacansoleil-DCM bijna rond voor een contractverlenging tot 2015."

  Thomas De Gendt, de revelatie in de Giro, miste dit jaar de Tour door zijn huwelijk. Maar volgend jaar wil hij er staan. Hij blijft ook zo goed als zeker bij Vacansoleil-DCM. "We zijn bijna rond voor een verlenging tot 2015."

  Thomas De Gendt verraste dit jaar vriend en vijand met zijn derde plaats in de Giro. Volgend jaar wordt de Tour zijn hoofddoel. "Normaal zet ik alles op de Tour, als er in de aanloop niks gebeurt", zegt de Belg van Vacansoleil-DCM, die te gast was in Vive le vélo.

  "Ik denk dat het verstandig is om mijn winter en programma  helemaal afstemmen op de Tour."

  Volgens zijn teammaat Johnny Hoogerland kan De Gendt top 5 halen in Parijs. De Gendt bevestigt: "Als alles meezit, moet dat wel lukken."

  "Ik vraag het kopmanschap niet. Ze zullen dat wel zelf doen. We hebben geen Wiggins waar ik moet voor rijden. Met Wout Poels hebben we nog iemand die goed kan zijn in de rondes. Waarom geen duet vormen? Na twee weken kun je zien we het best is en op wie je alles afstemt."