• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vercauteren: "Ik kreeg nog maar 1 aanbod"

  "Ik had al contacten met verschillende clubs, maar weinig concreet."

  Frank Vercauteren zit sinds zijn ontslag bij Al Jazira al ruim vier maanden zonder job. De 55-jarige Belgische trainer is klaar voor een nieuwe uitdaging. "Het kriebelt al lang weer", zegt hij.

  De doortocht van Vercauteren in de Emiraten was er één van korte duur. Toch houdt de coach er geen wrang gevoel aan over. "Het is niet zo goed verlopen, maar ik trek er een positieve streep onder. Het enige wat ontbrak, was een prijs", blikt hij terug in Het Laatste Nieuws.

  Vercauteren wilde zelfs in het Midden-Oosten blijven, maar sluit nu niks meer uit. "Er zijn twee mogelijkheden voor de toekomst. Ofwel kies ik voor het sportieve en keer ik terug naar Europa. Ofwel kies ik voor een ander soort voetbal in een project van opbouw en dan blijf ik misschien in de Golf."

  "Ik had al contacten met verschillende clubs, maar weinig concreet. Enkel uit Qatar was er een aanbieding, maar die sprak me niet genoeg aan."

  Hij werd ook gepolst om Standard te coachen, maar onderhandelingen kwamen er niet. "Het ging om een telefoontje van technisch directeur Jean-François de Sart, om te weten of ik interesse had. Het was bespreekbaar, maar raakte nooit concreet", klinkt het. "Terugkeren naar België schrikt me niet af, maar het is geen prioriteit."