• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van den Broeck: "Podium? Kan, maar moeilijk"

  Van den Broeck: "Ik wil mijn benen nog eens onder spanning zetten op de rustdag."

  Jurgen Van den Broeck speelt net als op de eerste rustdag soloslim: hij kiest ervoor om alleen 2 à 3 uur te gaan trainen in de bergen. "Weg van iedereen, dat kan eens deugd doen."

  Terwijl de andere renners van Lotto-Belisol ervoor kiezen om rustig de benen los te rijden, trekt Jurgen Van den Broeck tijdens de rustdag de bergen in. "Niet om klimritme op te doen, maar gewoon om in mijn ritme te blijven."

  "Ik hou er niet van om te slenteren tijdens de rustdag. Ik wil mijn benen nog eens onder spanning zetten", zegt Van den Broeck aan Sporza. "Of dat de goeie optie is? Dat zullen we woensdag pas weten."

  Van den Broeck zal onder andere de Col de Marie Blanque doen. "Ik hou er wel van om op mijn gemak te fietsen. Rustig, weg van iedereen. Dat kan eens deugd doen. Het doel is 2 à 3 uur te fietsen, maar het moet vooral op gevoel gebeuren. Het is niet de bedoeling dat ik me hier kapot rijd."

  Van den Broeck hoopt nog een slag te kunnen slaan in de Pyreneeën. "Woensdag wordt het een afvalling met de Aubisque en de Tourmalet, maar de Peyresourde (de slotklim) is niet zo lastig. Donderdag wordt misschien lastiger, omdat de finale zo zwaar is."

  Het doel van Van den Broeck is om eventueel nog een paar plaatsjes te kunnen opschuiven in het klassement. "Het podium? Alles kan, maar als je realistisch bent, wordt dat moeilijk. Maar je weet nooit of er niet iemand wegvalt."

  Frison: "Zou mooi zijn als hij nog wat kan opschuiven"

  Ploegleider Herman Frison zal Jurgen Van den Broeck begeleiden in de auto tijdens zijn eenzame trainingstocht. "Hij heeft dat nodig, om 2 à 3 uur te trainen. Dan begint hij morgen niet met "dikke benen" aan de etappe."

  "Wat het hoogst haalbare is voor Jurgen in deze Tour? Hij staat nu vijfde. Het zou mooi zijn als hij nog één of twee plaatsjes kan opschuiven. Daar gaan we voor."