• home
 • video
 • pas verschenen

  Sandomierski: "Wil mijn tweede kans grijpen"

  Sandomierski (archieffoto) gaat bij Genk opnieuw de concurrentie aan met Laszlo Köteles.

  Grzegorz Sandomierski begint dit seizoen aan een nieuw hoofdstuk bij Racing Genk. De 22-jarige Poolse doelman is gemotiveerd na zijn mislukte debuutjaar. "Ik heb de knop omgedraaid", zegt hij.

  "Ik was vorig jaar naar Genk gekomen om eerste keeper te worden. Maar dat viel tegen", vertelt Sandomierski in Het Belang van Limburg. "Het was mijn eerste buitenlandse club. Ik ondervond snel dat ik nog veel te leren had. Bij mijn vorige club Bialystok had ik geen concurrentie en dat wreekte zich."

  "Maar Guy Martens, de keeperstrainer, maakte me duidelijk dat ik harder moest werken. En Laszlo Köteles gaf het goeie voorbeeld. Ik heb de knop omgedraaid. Ik weet nu wat ik ervoor moet doen."

  In januari keerde Sandomierski terug naar Bialystok voor een uitleenbeurt. "Ik had aangegeven dat ik wilde spelen om mijn EK-kansen gaaf te houden. Toen Logan Bailly er nog bij kwam, was een oplossing noodzakelijk", legt hij uit.

  "Voor de Poolse media was ik gebuisd. Maar ik wist dat ik bij mijn ex-club zou spelen en daar was het me om te doen. Ik werd regelmatig gescout en de match tegen Legia volgde Guy Martens persoonlijk. Dat was een goed teken."

  "Bij Genk was iedereen het eens met mijn terugkeer. Ik begin op gelijke voet met de rest en wil deze tweede kans grijpen."

  "Ik belandde via Tenerife op het EK"

  Sandomierski had maar een weekje vakantie, want hij was met Polen als derde doelman naar het EK. "Totaal onverhoopt", vertelt de jonge keeper.

  "Ik had me er al lang bij neergelegd dat ik naast de selectie zou vallen. De coach had niet veel vertrouwen in mij en bovendien spelen mijn concurrenten Szczesny, Fabianski en Tyton bij Arsenal en PSV. Die clubs hebben toch iets meer uitstraling dan Genk en Bialystok."

  "Ik vertrok dus met vakantie naar Tenerife. Maar ik was amper geland toen ik een bericht kreeg: "Hou je klaar, Fabianski is geblesseerd". Twee dagen later zat ik weer in Polen bij de EK-selectie."