• home
 • video
 • pas verschenen

  Murray grijpt naast tweede goud in gemengd dubbel

  Victoria Azarenka wint na het brons in het enkelspel nu ook goud in het gemengd dubbel.

  Andy Murray en Laura Robson hebben de tennisfinale van het gemengd dubbel niet kunnen winnen. Max Mirnyi en Victoria Azarenka van Wit-Rusland waren sterker. In een spannende finale won het met een supertiebreak.

  Enkele uren na zijn overwinning in het enkelspel stond Andy Murray alweer op de tennisbaan voor de finale van het dubbelspel gemengd. Samen met Laura Robson nam hij het op tegen Victoria Azarenka en Max Mirnyi van Wit-Rusland.

  De Britten, massaal gesteund door het thuispubliek, waren duidelijk de betere in de beginfase. Na een half uur was de eerste set al gespeeld: 6-2 voor Groot-Brittannië.

  In de tweede set boden de Wit-Russen meer weerwerk. Ze groeiden in de wedstrijd en liepen met een vroege break uit tot 4-1. Die voorsprong hielden ze vast tot 6-3 zodat er een beslissende match-tiebreak kwam.

  In die supertiebreak werden de zenuwen van het publiek stevig op de proef gesteld. Murray en Robson streden moedig, maar Wit-Rusland trok aan het langste eind. Het werd 10-8.