• home
 • video
 • pas verschenen

  Amerikaanse vrouwen rijven waterpolo-titel binnen

  De Amerikaanse vrouwen hebben hun eerste olympisch goud te pakken.

  De Amerikaanse damesploeg heeft voor het eerst olympisch goud gewonnen in het waterpolo. In de finale haalde ze het met 8-5 van Spanje.

  In de groepsfase hadden de VS en Spanje ook al tegen elkaar gespeeld en toen draaide dat uit op een 9-9-gelijkspel. In de finale bleek Team USA net iets beter.

  Spanje opende wel de score in het eerste quarter en kon na een Amerikaanse gelijkmaker opnieuw de leiding nemen bij de start van het tweede quarter. Toen zetten de Amerikaanse vrouwen evenwel een flinke tussenspurt in.

  Tegen het einde van het derde quarter keken de Spaanse vrouwen al tegen een 7-2-achterstand aan. Met haar vijfde treffer dikte Maggie Steffens bij de start van het laatste quarter het Amerikaanse totaal nog wat verder aan. De buit was binnen voor Amerika, daar brachten ook drie late treffers van Spanje geen verandering meer in.

  Na zilver in 2000 en 2008 en brons in 2004 pakt Amerika zo eindelijk olympisch goud. In de strijd voor het brons haalde Australië het met 13-11 van Hongarije. In Peking klopte Australië Hongarije ook al om het brons.