• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chelsea behoudt het vertrouwen in Di Matteo

  Robert Di Matteo mag coach van Chelsea blijven.

  De vele Chelsea-Belgen kennen hun coach voor volgend seizoen. De Italiaan Roberto Di Matteo blijft aan als hoofdcoach. Hij wordt zo beloond voor de Champions League-triomf waarnaar hij Chelsea leidde.

  Di Matteo nam begin maart, op interimbasis, het roer over bij Chelsea na het ontslag van de Portugees Villas-Boas. De Italiaan, tot dan assistent-coach, greep zijn kans als hoofdcoach. Hij kreeg Chelsea op de rails en bracht met een strakke organisatie Chelsea tot in de CL-finale, waarin het Bayern klopte.

  "Dat Roberto over veel kwaliteiten beschikt, heeft hij vorig seizoen laten zien. Mede dankzij hem heeft de club geschiedenis geschreven. We zijn heel blij dat hij zijn werk zal voortzetten", klinkt het bij de Londense club.

  "In de komende weken zullen we nauw met Roberto samenwerken om de toekomst van de club uit te stippelen. We hebben al enkele mooie transfers gedaan (o.a. Eden Hazard, red) en daarin had de coach ook inspraak."

  "Roberto heeft de lat voor zichzelf erg hoog gelegd in die paar maanden. We zijn ervan overtuigd dat hij de juiste man is om Chelsea naar mee successen te leiden." De Matteo kreeg een contract voor twee jaar.

  Bij Chelsea staan er met Romelu Lukaku, Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Eden Hazard en de drie broers Musonda zeven Belgen onder contract.

  DI MATTEO: "VOORTBOUWEN OP HET SUCCES"

  "Ik ben natuurlijk in de wolken met deze aanstelling", zegt de 42-jarige Di Matteo, die voor twee seizoenen tekende. "Vorig seizoen was ongelooflijk, een mijlpaal voor Chelsea. We willen voortbouwen op dat succes. Ik ben nu al bezig met de voorbereiding van het trainingskamp voor volgend seizoen."