• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Xavi: "De grasmat lag er veel te droog bij"

  Het volgens Xavi te droge gras weerhield Fabregas er niet van te scoren.

  Voetballers zijn niet altijd kritisch voor zichzelf en leggen de schuld wel eens bij iemand (of iets) anders. "Het gras was slecht", zegt de Spanjaard Xavi na het 1-1-gelijkspel tegen Italië.

  Dat de Spanjaarden zich iets anders hadden voorgesteld bij hun duel met Italië, hoeft geen betoog. De titelverdediger sleepte een puntje uit de brand, maar had op veel meer gerekend.

  "De mat was veel te droog, waardoor de bal moeizaam rolde. Voor de wedstrijd had de organisatie het veld moeten besproeien, want nu was het een schande. Beter gras had een andere partij opgeleverd", vindt de Spaanse draaischijf Xavi.

  "Spanje wilde nat gras, Italië om tactische redenen droog", zegt ex-Lokeren-speler en huidig bondsvoorzitter van Polen Grzegorz Lato. "Een nat veld laat de bal immers veel sneller rondgaan. Je hebt de toelating van beide teams nodig om het veld te besproeien. Die was er zondag duidelijk niet."

  Lato is het ook niet eens met de kritiek uit bepaalde hoeken dat het gras te hoog stond. "Wat een nonsens allemaal. Het gras had de perfecte lengte", zegt Lato.