• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cavendish zet zichzelf op dieet voor Londen

  Mark Cavendish: "Het olympisch parcours is niet op mijn lijf geschreven. Daarom dieet ik."

  Mark Cavendish zet alles opzij voor de Olympische Spelen in Londen. De wereldkampioen wielrennen heeft zichzelf daarom op dieet gezet. De Britse topsprinter bant alle suikers.

  "Ik ben al vier kilo lichter dan mijn normale gewicht in de koers", vertelt Mark Cavendish. "Ik pas voor snoep, frisdrank en kant-en-klare gerechten. Dat is niet eenvoudig, in het begin werd ik snel moe en was ik vaak lastig. Het was moeilijk om me aan te passen."

  In de olympische wegrit moeten de renners negen keer over de korte, maar steile Box Hill. "Het parcours is niet slecht, maar ook niet op mijn lijf geschreven. Daarom dieet ik nu. Ik pas mijn lijf aan."

  De olympische wegrit vindt plaats op zaterdag 28 juli.